Literatuurwijk en station Muziekwijk niet bereikbaar voor bussen

ALMERE • Wo 10 juli 2024 | 10:00 • Woensdag 10 juli 2024 | 10:00

Verschillende bushaltes in Muziekwijk, Literatuurwijk en het centrum van Almere zijn vanwege werkzaamheden in juli en augustus onbereikbaar voor bussen. Dat meldt de Almeerse busvervoerder allGO. De bussen rijden tijdelijk andere routes.

De eerste werkzaamheden vinden van 10 juli tot en met 19 juli plaats ter hoogte van het Componistenpad in Muziekwijk. In deze periode is het station in de wijk niet te bereiken.

De M3 die normaal gesproken heen en weer rijdt tussen Station Centrum en Station Muziekwijk, krijgt tijdelijk een vervangende halte als begin- en eindbestemming. Deze komt ten hoogte van de kruising Louis Armstrongweg en Ella Fitzgeraldpad en is 500 meter lopen van Station Muziekwijk.

Door de Literatuurwijk rijden tijdens de werkzaamheden helemaal geen bussen. De M4 rijdt om via Gooisekant om vervolgens de weg naar Station Poort te vervolgen.

Stadhuisplein vervalt 's avonds
Aan de Krakelingentunnel in het centrum van Almere vinden van maandag 15 juli tot en met vrijdag 30 augustus onderhoudswerkzaamheden plaats.

Doordeweeks rijden als gevolg hiervan de buslijnen M1, M4, M5, M7, M8 en 326 na 20:00 uur niet langs halte Stadhuisplein. In plaats daarvan rijden de bussen via de Krakeling en de Spoordreef.

Enkele bussen krijgen gedurende deze periode andere vertrekhaltes. Overdag op doordeweekse dagen en in het weekend rijden de bussen volgens de normale dienstregeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel