Houtribweg krijgt komende jaren mega make-over: dit gaat er veranderen

LELYSTAD • Wo 17 juli 2024 | 17:07 • Woensdag 17 juli 2024 | 17:07

De Houtribweg (N307) in Lelystad wordt de komende jaren aangepast. De gemeente Lelystad en de provincie hebben woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarin staat wat er allemaal moet gebeuren. De aanpassingen hebben als doel om het verkeer van en naar de A6 beter te laten doorstromen.

De maatregelen zijn nodig vanwege de verwachte groei van de stad. Er wordt namelijk volop gebouwd bij bedrijventerrein Flevokust Haven en er komen steeds meer woningen bij in Lelystad.

Vijf grote aanpassingen
Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar wat er allemaal met de weg moet gebeuren. Het gaat om vijf grote aanpassingen.

Zo wordt de versmalling tussen de Zuigerplasdreef en IJsselmeerdijk weggehaald. Hierdoor ontstaat tussen de inrit van het rangeerterrein van de NS en het kruispunt een volledige strook voor verkeer dat linksaf gaat en een volledige strook voor verkeer dat rechtdoor gaat.

Daarnaast wordt er een vrije afslag vanaf de IJsselmeerdijk naar de Houtribweg aangelegd. Dat betekent dat automobilisten die daar rechtsaf willen, niet hoeven te wachten op ander verkeer.

Verkeerslichten in plaats van rotonde
De derde maatregel is het vervangen van de rotonde bij de oostelijke op- en afrit van de A6 door een kruispunt met verkeerslichten.

De rotonde op de westelijke op- en afrit wordt geoptimaliseerd voor extra verkeerscapaciteit. Als laatste wordt de rotonde op de Houtribweg/Binnenhavenweg vervangen voor een kruispunt met stoplichten.

De werkzaamheden beginnen na de zomer en worden in verschillende fases gedaan. Het hele project moet in 2026 klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel