Zoon van omgebrachte Gerrie Revers in hoger beroep tegen celstraf, net als OM

ALMERE • Ma 15 juli 2024 | 19:30 • Maandag 15 juli 2024 | 19:30

De zoon van de omgebrachte Gerrie Revers uit Almere gaat in beroep tegen de straf die hij kreeg voor het doden van zijn moeder. Ook het Openbaar Ministerie (OM) wil dat het gerechtshof in Leeuwarden zich over de zaak gaat buigen.

De 56-jarige Richard van der L. kreeg vorige maand twaalf jaar cel opgelegd. De rechtbank vond het bewezen dat de man zijn moeder in mei 2022 doodde.

Waarom hij dit zou hebben gedaan, was voor de rechters niet duidelijk. Het OM denkt dat Van der L. op geld uit was. Hij wilde drugs kopen in Lelystad en kon dat van zijn wekelijkse leefgeld niet betalen. De verdachte vroeg familieleden en hulpverleners dan ook continue om geld.

Gerrie Revers werd op 28 mei dood gevonden in haar woning aan het Zuidwoldepad in Almere Stad. Al snel werd duidelijk dat het ging om een misdrijf.

Volgens de schouwarts wijst alles erop dat de 77-jarige Almeerse gesmoord is en daardoor om het leven kwam. Ook waren er spullen uit haar woning gestolen.

Verdacht gedrag en DNA
Zoon Richard van der L. kwam in beeld als verdachte toe hij zich verdacht gedroeg tijdens het politie-onderzoek. Toen agenten in de woning kwamen, vertelde de verdachte telkens wisselende verhalen.

Voor de politie was dat een 'trigger'. Daarnaast is ook DNA van de zoon aangetroffen op het nachthemd van het slachtoffer en op twee kussenslopen.

Een deel van de gestolen spullen is teruggevonden langs de A6. Uit onderzoek weet de politie dat Van der L. in de nacht van mevrouw Revers' dood op die plek heeft gereden met zijn bestelbus. Op de plek waar de spullen later gevonden werden, zou de zoon bovendien vaart hebben geminderd.

'Moeder werd gedood om diefstal te verhullen'
Het Openbaar Ministerie gaat in beroep, omdat justitie nog steeds denkt dat er sprake is geweest van 'gekwalificeerde doodslag'. Dat betekent dat iemand gedood wordt, om een ander misdrijf te verbergen.

De rechtbank vond alleen 'gewone' doodslag bewezen. Hiervoor worden lagere straffen opgelegd.

Er is nog geen datum voor het hoger beroep bepaald. Van der L. blijft waarschijnlijk tot de behandeling van de zaak in de cel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel