Zoon twaalf jaar de cel in voor het ombrengen van Gerrie Revers

ALMERE • Vr 28 juni 2024 | 15:28 • Vrijdag 28 juni 2024 | 15:28

Richard van der L. moet twaalf jaar de cel in voor de doodslag op zijn moeder Gerrie Revers. Dat heeft de rechter in Lelystad vrijdag bepaald. Ook wordt de zoon veroordeeld voor diefstal. Het OM had vijftien jaar cel geëist.

De Almeerse Gerrie Revers werd twee jaar gelden dood aangetroffen in haar woning aan het Zuidwoldepad. Al snel werd duidelijk dat het ging om een misdrijf. Volgens de schouwarts wijst alles erop dat de 77-jarige Almeerse gesmoord is en daardoor om het leven kwam. Ook waren er spullen uit haar woning gestolen.

Zoon Richard van der L. kwam in beeld als verdachte toe hij zich verdacht gedroeg tijdens het politie-onderzoek. Toen de agenten in de woning kwamen, vertelde de verdachte telkens wisselende verhalen. Voor de politie was dat een 'trigger'. Daarnaast is ook DNA van de zoon aangetroffen op het nachthemd van het slachtoffer en op twee kussenslopen.

Onduidelijkheid over motief
De rechter vindt dat niet duidelijk is geworden waarom de moeder om het leven is gebracht. Eerder vertelde het Openbaar Ministerie dat geld waarschijnlijk het motief was voor het doden van Gerrie.

Het OM denkt dat L. op geld uit was omdat hij op de avond van de doodslag de verdachte nog drugs zou zijn gaan kopen in Lelystad. Van der L. kreeg leefgeld en moest rondkomen van 60 euro in de week. Drugs kopen zou niet van dat bedrag kunnen. De verdachte vroeg familieleden en hulpverleners dan ook continue om geld.

De rechtbank denkt niet dat Richard van der L. van tevoren had besloten om zijn moeder te vermoorden. Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak bleef de verdachte ontkennen iets met de dood van Gerrie te maken te hebben.

De Lelystedeling moet ook een schadevergoeding betalen aan zijn twee broers en zus. Zij krijgen ieder 17.500 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel