Kinderen over explosies Botter 19 in Lelystad: "We willen gewoon dat het ophoudt"

LELYSTAD • Do 4 juli 2024 | 22:11 • Donderdag 4 juli 2024 | 22:11

Een ludieke actie van een aantal kinderen in de Lelystadse wijk Botter. Uit protest tegen de bomaanslagen in de buurt hebben ze de stoep bij een dichtgetimmerd huis van een vriendinnetje opgevrolijkt met stoepkrijt.

Het huis aan de Botter 19 was eerder in mei en juni doelwit van bommenleggers. In de nacht van maandag op dinsdag ging in de straat een derde explosief af. Niemand raakte gewond, maar de schrik in de buurt zit er goed in, want het is al de zoveelste aanslag in korte tijd in Lelystad.

Skylar en Bailey hebben samen met een ouder uit de buurt het initiatief genomen voor de stoepkrijtactie. "Het is ook mijn vriendin, ze waren hele aardige mensen", vertelt een van de kinderen over de bewoners van het getroffen huis.

De kinderen zijn druk bezig met het maken van tekeningen op de stoep. "Mijn tante heeft een dino gemaakt, zij kan heel goed tekenen."

Tante Stacey van Vliet: "Het is niet alleen het gezin dat hier last van heeft, maar ook alle kinderen in de buurt die niet kunnen slapen en er nachtmerries van krijgen. We willen gewoon dat het ophoudt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel