Voor de derde keer sinds mei explosie in de Botter in Lelystad

LELYSTAD • Di 2 juli 2024 | 10:14 • Dinsdag 2 juli 2024 | 10:14

In de straat Botter 19 in Lelystad is in de nacht van maandag op dinsdag voor de derde keer in korte tijd een explosief afgegaan. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Waar het explosief precies is afgegaan is volgens de politie niet helemaal duidelijk. Agenten hebben geen schade gevonden.

De eerste explosie was eind mei. Daarna werd een huis in de straat verzegeld en werden de bewoners elders ondergebracht. Begin juni volgde de tweede ontploffing op dit adres.

Als reactie hierop besloot burgemeester Mieke Baltus om cameratoezicht in te zetten bij het huis. Het toezicht duurt nog tot komende vrijdag.


Vaker explosies
Het is niet de eerste keer dat er explosies zijn in Lelystad. Begin juni ging er een explosief af aan de Harderwijkstraat. In mei waren er twee explosies in de wijk Galjoen en in april ging er mogelijk een explosief af bij een woning in de Jol.

Begin dit jaar werd bij een winkel in het centrum van Lelystad een nog niet ontploft explosief gevonden. Volgens een explosievenexpert hadden er mogelijk doden kunnen vallen, als het explosief was afgegaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel