Meerpaaldagen in geldnood: 'Mogelijk minder dagen'

DRONTEN • Do 4 juli 2024 | 10:19 • Donderdag 4 juli 2024 | 10:19

"Als het zo doorgaat moeten we misschien terug naar een evenement van één of twee dagen." Dat zegt voorzitter Abe Stam van de Stichting Promotie Dronten, die de driedaagse Meerpaaldagen jaarlijks organiseert.

Dit jaar zijn de Meerpaaldagen op 8 tot en met 10 augustus. Net als andere gratis festivals heeft ook de organisatie van de Meerpaaldagen het moeilijk om de financiering rond te krijgen. "De afgelopen jaren hebben we de begroting al met tienduizenden euro's omlaag moeten doen, maar tegelijkertijd nemen de kosten van bijvoorbeeld de beveiliging toe", zegt Stam.

De Meerpaal vraagt meer geld voor gebruik gebouw
De Meerpaaldagen worden mogelijk gemaakt door de inzet van maar liefst 160 vrijwilligers en diverse artiesten. Tot nu toe konden die gebruik maken van onder meer de kleedkamers in De Meerpaal, maar die rekent daar sinds kort 8.000 euro meer voor. Mede daardoor komt de organisatie 10.000 tot 15.000 euro tekort, ongeveer 10 procent van de totale begroting.

De organisatie hoopt dat de gemeente Dronten de komende jaren dieper in de buidel tast om het evenement in de huidige vorm te kunnen behouden. "Daarnaast doen wij een oproep aan bedrijven die ons willen helpen met cabines, tenten of keukenmateriaal. Elke bijdrage is zeer welkom", besluit Stam.

Lees ook: Regels en gestegen kosten: Pieperfestival duurt noodgedwongen nog maar twee dagen

Politiek stelt vragen
Leefbaar Dronten heeft raadsvragen gesteld over de tariefstijging bij De Meerpaal. Volgens de partij zijn ook andere gebruikers geconfronteerd met een enorme tariefstijging, soms tot wel 350 procent.

Ook de VVD heeft raadsvragen gesteld. Zij zijn benieuwd of de gemeente de Meerpaaldagen nog kan ondersteunen, bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van het gemeentehuis of andere faciliteiten

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel