Dit moet je weten om goed voorbereid naar de Meerpaaldagen te gaan

DRONTEN • Zo 4 augustus 2024 | 14:35 • Zondag 4 augustus 2024 | 14:35

De Meerpaaldagen in Dronten staan weer voor de deur. Het gratis festival wordt komend weekend georganiseerd. De gemeente Dronten deelt daarom een aantal tips voor bezoekers en omwonenden van het festival. We zetten ze op een rijtje.

De opbouw van het evenement begint maandagochtend al om 08:00 uur. Tijdens de op- en afbouw van de tent is het Meerpaalplein een bouwterrein, meldt de gemeente. Daarom mag je er alleen komen onder bepaalde voorwaarden. "De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade of letsel als u binnen de hekken komt", waarschuwt Dronten. "Blijf daarom voor uw veiligheid achter de lage hekken."

Het Meerpaalplein

Het is ook niet mogelijk om aan de kant van de Meerpaal het plein over te steken. Dat kan wel aan de kant van het gemeentehuis. Daar is een speciale doorgang voor voetgangers. De afsluiting van het plein duurt tot na het afbouwen op maandag 12 augustus 18:00 uur. 

Wist je dat Omroep Flevoland tijdens de Meerpaaldagen op zaterdag live uitzendt vanaf het festival? Kom langs bij de mobiele studio naast De Meerpaal. We zijn er zaterdag live bij tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Zien we je dan?

Parkeren
Kom je met de auto naar het evenement? Of wil je tijdens het evenement nog even boodschappen doen in winkelcentrum Suydersee? Dan moet je even goed kijken waar je gaat parkeren. Er zijn namelijk parkeerplaatsen afgesloten tijdens het evenement.

Zo kun je vanaf maandag 18:00 uur tot en met maandag 12 augustus 18:00 uur niet over De Rede rijden vanwege het evenement. Ook is de parkeerplaats naast het gemeentehuis afgesloten vanaf woensdag 06:00 uur tot en met zondag 18:00 uur.

Daarnaast kun je geen gebruik maken van parkeerplaats Steenbergen naast de Meerpaal. Ook deze is afgesloten van woensdag 06:00 uur tot zondag 18:00 uur.

Parkeerplaats gemeentehuis

Parkeerplaats Steenbergen

Statiegeld bekers en muntjes
Nieuw dit jaar bij het evenement is de recycle beker, schrijft de organisatie van het festival op Facebook. Wil je even een drankje halen? Dan betaal je 50 cent extra voor de beker. Bij elke volgende bestelling neem je de beker weer mee. 

Aan het einde van de Meerpaaldagen kun je de beker doneren bij het inzamelpunt, of houden als aandenken. 

Dit jaar hoef je ook geen muntjes meer te kopen om een drankje mee te halen. Drankjes kunnen gewoon met een pinpas of contant betaald worden. "Geen gedoe meer in de rij voor munten, maar lekker snel genieten van je drankje", aldus de organisatie op Facebook

Het contant betalen gebeurt via een zogenoemde cashcard. Je kunt contant geld op deze kaart zetten om aan de bar te betalen.

Taxi's
Ga je na het feesten toch liever even met een taxi naar huis? Dan kun je tussen de Vomar en Jumbo een tijdelijke taxistandplaats vinden. Op die plek mogen taxi's van donderdag 21:00 uur tot en met zondag 02:00 uur wachten passagiers ophalen. 

Geluid en gevonden voorwerpen
Ben je tijdens het feesten iets kwijtgeraakt? Dan is er goed nieuws: gevonden voorwerpen worden tijdens het evenement verzameld op een centrale post. Ben je dus iets kwijt, dan kun je contact opnemen met de organisatie van de Meerpaaldagen.

Inwoners van Dronten die eventueel last hebben van geluid in de omgeving van het festival, kunnen dat melden bij de Omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek (OFGV). 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel