Regels en gestegen kosten: Pieperfestival duurt noodgedwongen nog maar twee dagen

EMMELOORD • Za 29 juni 2024 | 20:03 • Zaterdag 29 juni 2024 | 20:03

Het Pieperfestival in Emmeloord wordt dit jaar ingekort van drie naar twee dagen. Gestegen kosten en toegenomen regelgeving voor evenementen zijn de reden, aldus de organisatoren. Het jaarlijkse festival vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 september.

Het feest voor de Noordoostpolder bestaat sinds 1996. Van vijf ging het terug naar vier dagen, na corona volgden twee jaren met een driedaagse editie. Nu gaat er dus weer een dag af. "Alle festivals staan onder druk, niet alleen wij", zegt Frans Lambregtse, voorzitter van de commissie die het festival organiseert. "We hebben moeten aanpoten, maar zijn blij dat we weer een Pieperfestival kunnen organiseren dit jaar."

In het centrum
Hoewel er ook gekeken is naar een mogelijke editie op het evenemententerrein, is voor dit jaar toch weer gekozen voor De Deel als locatie voor het festival. "De mensen willen het liever in het centrum, daar hebben we naar geluisterd", aldus Lambregtse. "Daar staat straks een mooi podium. Maar we hebben dit jaar geen tent, dus we hopen op lekker weer.”


Over de artiesten die op vrijdag- en zaterdagavond gaan optreden wil Lambregtse alleen kwijt dat het gaat "om een mix tussen lokaal talent en bekende A-artiesten.” Over enkele weken worden de namen bekendgemaakt, tegelijk met de start van de kaartverkoop. Programma-onderdelen als de openingsavond voor ondernemers en de seniorenmiddag blijven bestaan. Ook het meest bekende element van het Pieperfestival, gratis uit te delen patat, blijft behouden. "Dat hebben we gelukkig kunnen regelen."

Toekomst op het spel
Met een eenmalige aanvullende subsidie van de gemeente Noordoostpolder en de steun van een aantal sponsors kan het festival in ieder geval dit jaar doorgaan. Het welslagen van de komende editie is wel bepalend voor de toekomst.

"Ik hoop dat we met elkaar, bezoekers, ondernemers, de gemeente en wij als organisatie, achteraf met een grote glimlach terug kunnen kijken naar dit festival. Want als we van de komende editie niet een succes weten te maken, dan moeten we heel hard gaan nadenken over hoe het dan wel moet", besluit Lambregtse.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel