Vrouw blijft 30 dagen langer in de cel voor betrokkenheid bij dood kind

LELYSTAD • Do 6 juni 2024 | 16:05 • Donderdag 6 juni 2024 | 16:05

Een 36-jarige vrouw uit Lelystad blijft 30 dagen langer in de cel vanwege haar betrokkenheid bij de dood van een jong kind. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank donderdag bepaald. De vrouw werd vrijdag aangehouden, nadat 's ochtends vroeg in een woning in de wijk Horst een overleden kind was gevonden.

Buurtbewoners zeggen dat de opgepakte vrouw de moeder is van het kind. Het Openbaar Ministerie wil dat bijna een week na het incident nog altijd niet bevestigen. Het jongetje zou volgens buren vijf maanden oud zijn geweest. Over de doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt.

Volgens bronnen zouden er hulporganisaties bij het gezin betrokken zijn. Veilig Thuis liet eerder aan Omroep Flevoland weten de zaak te kennen, maar mag niets zeggen uit privacyoverwegingen en omdat het onderzoek van politie en justitie nog loopt.

Ook de gemeente Lelystad wil niets over de zaak zeggen zolang het onderzoek nog niet is afgerond.

Crowdfundingsactie
Online is inmiddels een inzamelingsactie gestart om het jongetje met de naam Storm een waardig afscheid te kunnen geven. De initiatiefnemer zegt een vriend van de vader te zijn. "De kosten voor Storm zijn begrafenis kan vader niet bekostigen en daarom wil ik u vragen om hem in deze moeilijke en verdrietige tijd financieel bij te staan. Laten we met zijn allen er voor zorgen dat Storm niet vergeten wordt en hij naar een mooie laatste rustplaats wordt gebracht."

Het streven is om 9500 euro in te zamelen. Donderdagmiddag stond de teller op bijna 5900 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel