Politie redt vier kuikens van snelwegdood, moedereend en vier andere kuikens overleven A6 niet

ALMERE • Wo 3 juli 2024 | 20:49 • Woensdag 3 juli 2024 | 20:49

Drie agenten hebben woensdag vier eendenkuikens gered van de vluchtstrook van de A6. Dat schrijft de politie op Instagram.

Tijdens een surveillance op de snelweg zagen agenten een moedereend met haar kuikens op de vluchtstrook ter hoogte van de afslag Almere Buiten, in de richting van Lelystad. Dat was rond 17:00 uur.

De agenten besloten direct terug te rijden om de vogels te helpen, maar de hulp kwam voor de moedereend en vier kuikentjes te laat. Bij aankomst bleken zij te zijn aangereden.

Naar vogelcentrum
"Ondanks dit verdrietige tafereel gaven ze de moed niet op en gingen ze op zoek naar overlevenden", schrijft de politie. Er kwam gepiep uit de berm. Na een zoektocht vonden de agenten nog vier levende eendjes. De kuikens werden naar de dierenambulance gebracht. Personeel daarvan heeft ze naar het vogelcentrum in Naarden gebracht.

Politie Almere West Poort

Hoe de eendjes op de vluchtstrook terecht zijn gekomen, is niet bekend. De politie vermoedt dat ze uit de sloot naast de snelweg zijn gekomen. "Hoewel deze situatie tragisch begon, zijn we dankbaar dat onze collega's vier eendjes een tweede kans hebben kunnen geven", schrijft de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel