Verrassingscontrole op bedrijventerrein in Almere tegen onderwereldpraktijken

ALMERE • Wo 3 juli 2024 | 20:15 • Woensdag 3 juli 2024 | 20:15

Bij een grootschalige controle van tientallen bedrijven op bedrijventerrein Hogekant in Almere zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Zo werd er in twee bedrijfsruimten geslapen. In andere panden ontbraken brandslanghaspels en rookmelders of waren er te veel brandbare stoffen opgeslagen.

De controle werd maandag uitgevoerd door ambtenaren van de gemeente, politie, Belastingdienst en omgevingsdienst. Ook waren medewerkers van netbeheerder Liander aanwezig om te onderzoeken of er illegaal stroom werd afgetapt. Verder waren er specialisten aanwezig die zich bezighouden met het bestrijden van ondermijning.

De onderwereld maakt op verschillende plekken gebruik van de bovenwereld. Bedrijventerreinen en bijvoorbeeld ook horeca zijn plekken waar dit geregeld voorkomt. Daarom voert de gemeente onaangekondigde controles uit om criminele activiteiten op te sporen. Een paar jaar geleden leverde dat op het bedrijventerrein Hogekant nog de vondst van een grote wietplantage op.

Er werd maandag gecontroleerd bij in totaal zestig bedrijven. De meeste ondernemers hadden volgens burgemeester Hein van der Loo hun zaken op orde: "Goed om te zien . De geconstateerde overtredingen houden iedereen bij de les: ga niet lopen knoeien, houd je aan de regels."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel