Vrouw (36) aangehouden voor betrokkenheid bij dood van jong kind

LELYSTAD • Di 4 juni 2024 | 17:48 • Dinsdag 4 juni 2024 | 17:48

Een 36-jarige vrouw uit Lelystad is aangehouden vanwege betrokkenheid bij de dood van een jong kind. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

In de wijk Horst in Lelystad werd vrijdag een overleden persoon aangetroffen in een woning. Dat gebeurde nadat er rond kwart voor zes die ochtend een melding van een reanimatie werd gedaan. Niet veel later kwam er een forensisch team van de politie naar het huis om onderzoek te doen.

Volgens buurtbewoners gaat het om een vijf maanden oud jongetje en zit zijn moeder momenteel vast. Het OM wil dit niet bevestigen. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend.

Hulporganisaties
Ook melden bronnen aan Omroep Flevoland dat de hulporganisaties Veilig Thuis en Within the Family, een interventieteam voor jeugd en gezin, over de vloer kwamen bij de familie.

Veilig Thuis laat in een reactie weten de zaak te kennen maar mag niets zeggen vanuit privacyoverwegingen en omdat het onderzoek van politie en justitie nog loopt.

Onderzoek afgerond
Het onderzoek op het lichaam van het kind zou inmiddels zijn afgerond. Over de oorzaak van het overlijden is nog niets gecommuniceerd.

Inmiddels liggen voor het huis van de familie bloemen en knuffels voor het overleden jongetje. Een buurvrouw vertelt in tranen dat ze het heel erg vindt. "Ik ben nog op kraamvisite geweest. Het was een heel mooi jongetje. Het grijpt mij heel erg aan."


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel