Ouder stel geeft sieraden mee aan 'nepagent' met bijna dezelfde naam als hun wijkagent

ENS • Di 21 mei 2024 | 15:34 • Dinsdag 21 mei 2024 | 15:34

Wijkagent Mervin Wigbels kreeg maandagavond een bijzonder telefoontje van de meldkamer van de politie. Hij werd naar Ens gestuurd waar even daarvoor een nep-agent met bijna dezelfde naam als de wijkagent aan de deur was geweest.

"Je zal mijn verbazing begrijpen toen ik gisteravond door onze meldkamer voor een melding naar de Sportweg in Ens gestuurd werd", schrijft de échte agent op Instagram. Een ouder stel had een man voor de deur staan om hun sieraden op te halen. De senioren kregen argwaan en belden de politie.

Inbraken
Daarop ging Wigbels naar de Sportweg toe. De bewoners vertelden hem dat ze rond 18:00 uur waren gebeld door 'de politie'.

Er zouden volgens de beller inbraken in de buurt zijn geweest waarbij vier inbrekers waren gevlucht. Twee had de politie zogenaamd te pakken gekregen. Eén inbreker had een notitieboekje bij zich met adressen, met onder meer die van het oudere koppel.

De beller vertelde het stel dat er een agent langs zou komen om hun sieraden direct op te halen. Die zouden op het politiebureau in Emmeloord zorgvuldig getaxeerd worden en dinsdag weer worden teruggebracht.

Wigbels en Wigbold
Rond 19:00 uur stond er een jongeman voor de deur om de sieraden op te halen. Deze stelde zich voor als Marvin Wigbold, een naam die erg op de naam van de échte wijkagent lijkt. Hij zou tussen de 20 en 25 jaar oud zijn. Het voelde niet goed, schrijft de wijkagent op Instagram. Toch werden de sieraden overhandigd en maakte de jongeman zich snel uit de voeten.

Buurtbewoners zagen de man op de Antony Coolijnstaat achterin een kleine zwarte auto stappen. De politie doet nu onderzoek naar de zaak en zoekt getuigen van de gebeurtenis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel