Van weggewaaide luifel tot wijnen in Turkije: Onno en Ineke leven in een camper

FLEVOLAND • Za 27 juli 2024 | 12:05 • Zaterdag 27 juli 2024 | 12:05

Onno en Ineke Zwikker uit Lelystad maakten twee en een half jaar geleden hun droom werkelijkheid. Ze kochten een camper waar ze volledig in gingen wonen en waarmee ze de wereld rondtrekken. Het is ze nog geen moment tegengevallen.

"Het is één groot avontuur. Het is heel leuk om landen te bezoeken, mensen te ontmoeten en je hebt elke dag een andere voor- en achtertuin", vertelt Onno blij. Hij heeft nog geen seconde spijt gekregen van het camperavontuur.

Luifel weggeblazen
Een avontuur kan de reis van Onno en Ineke wel genoemd worden. Zo zijn ze weleens vast komen te zitten in een stadje in Frankrijk en moesten ze door de lokale politie bevrijd worden. Een onvergetelijke ervaring voor het stel.

Wat ze ook niet snel zullen vergeten, was dat de luifel over de camper werd weggeblazen door een windvlaag in Spanje. De knikarmen gingen daardoor kapot. "Dat doet een beetje pijn nog, vooral in de portemonnee."

Camper te groot
Onno neemt het rijden in de camper voor zijn rekening. In eerste instantie wilde Ineke het ook leren om in de camper te rijden, maar daar is ze toch op teruggekomen. "Ik heb een klein stukje op Flevo Marine gereden, maar ik vind hem te groot."

Er zijn lessen te volgen om in een camper te rijden. Dat heeft Ineke toch niet gedaan. Onno mag daardoor alle kilometers maken.

Turkse wijn
Na een stop van een maand in Nederland gaat dit weekend de bijzondere reis van Onno en Ineke weer verder door Europa. Een bijzondere stop die op de planning staat is Turkije. Ze noemen het bezoeken van Turkije een werkbezoek.

Onno is groot wijnliefhebber en samen gaan ze in Turkije op bezoek bij een kennis die wijn naar Nederland importeert. Hij gaat het stel daar rondleiden. Het stel is ook van plan om wat doosjes wijn mee te nemen voor het vervolg van de reis. "Hopelijk worden we niet gecontroleerd bij de grens." De avonturen van Onno en Ineke zijn te volgen op hun website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel