Politie zoekt man die ernstig werd mishandeld na afspraak via datingapp Grindr

ALMERE • Vr 26 juli 2024 | 13:09 • Vrijdag 26 juli 2024 | 13:09

Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie zijn op zoek naar een slachtoffer van een ernstige mishandeling. Het gaat om een man die begin vorige maand via de datingapp Grindr een afspraak maakte met een andere man. Op de afgesproken locatie in het Homeruskwartier in Almere werd de man uiteindelijk mishandeld en mogelijk ook beroofd.

De mishandeling werd door de daders gefilmd. Vanwege het hevige geweld dat wordt toegepast, verdenkt het OM de mishandelaars zelfs van een poging tot doodslag.

De drie minderjarige verdachten in de zaak zitten al vast voor een andere gewelddadige beroving in Almere. Tijdens het onderzoek naar die mishandeling ontstond het vermoeden dat het drietal mogelijk meer slachtoffers heeft gemaakt.

Videobeelden
Waarschijnlijk handelden de verdachten daarbij op een vergelijkbare manier. De politie wil daarom graag in contact komen met mannen die via Grindr een afspraak maakten met -naar zij dachten- een man en vervolgens zijn beroofd, mishandeld en/of vernederd door drie tieners.

Specifiek wordt er gezocht naar een man die begin juni slachtoffer werd. Hij is te zien op videobeelden die de verdachten zelf maakten. Vermoedelijk spraken de jongens steeds af in de buurt van een bos ter hoogte van de Tanitstraat in Almere.

Herken jij dit verhaal? Ben je ook slachtoffer geworden van diefstal en/of geweld tijdens een dating-appafspraak? Neem dan gratis contact op met de politie door te bellen naar 0800-6070. Of deel anoniem je verhaal met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel