In beeld: het bezoek van koningin Máxima aan Almere

ALMERE • Do 16 mei 2024 | 14:19 • Donderdag 16 mei 2024 | 14:19

Vandaag bezocht koningin Máxima Almere. Ze ging langs bij diverse initiatieven die zich inzetten voor het welzijn van ouderen in de stad.

In dit artikel kan je het bezoek terugzien in foto's.

Buurthuis Kolkzicht
De koningin ging eerst langs buurtcentrum Kolkzicht in Stad. Daar ontmoette ze bezoekers van Huiskamer Marhaba. Dat is een interculturele huiskamer voor vrouwen vanaf 55 jaar.

Huiskamer Marhaba

Vrijwilligers en deelnemers

Buurthopper
Na haar bezoek aan het buurtcentrum sprak de koningin met de coördinator en gebruikers van de Buurthopper, een laagdrempelige vervoersvoorziening voor ouderen in de buurt.

ANP
In gesprek met Goud
Verder ging ze naar het Huis van de Waterwijk. Dat is een voormalig schoolgebouw aan het Slufterplatsoen, dat activiteiten en voorzieningen biedt voor de buurt.

De koningin ging onder meer in gesprek met ambassadeurs van Goud. Dat is een netwerk waarin gemeente, senioren, bewonersinitiatieven, organisaties en woningcorporaties samenwerken aan een stad waarin mensen goed oud kunnen worden.

In gesprek met ambassadeurs Goud

ANP
Bijna jarig
De koningin werd bij het Huis van de Waterwijk toegezongen door kinderen. Ze zongen 'Lang zal ze leven' omdat de koningin vrijdag jarig is.
ANP

Liever bewegende beelden zien? Dat kan hier!

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel