Koning bij opening nieuwe locatie Aalberts: 'Waanzinnig om te zien'

ALMERE • Vr 7 juni 2024 | 17:18 • Vrijdag 7 juni 2024 | 17:18

Met het knippen van een lint heeft koning Willem-Alexander de nieuwe panden geopend van technologiebedrijf Aalberts in Almere. De koning kreeg vrijdagmiddag een rondleiding en ging in gesprek met medewerkers in de showroom. In Almere zijn nu een productiehal, distributiecentrum en een kantoor gebouwd van Aalberts.

Het bedrijf Aalberts richt zich op producten voor verduurzaming, de chipindustrie en de transportsector. De werknemers in de hal in Almere richten zich op het verduurzamen van gebouwen. Daar worden onder andere installaties gemaakt voor het verwarmen en koelen van panden, zoals expansievaten voor cv-ketels.

Onder de indruk
Na afloop van het bezoek vertelde de koning onder de indruk te zijn van het bedrijf. "Het gebouw is waanzinnig om te zien", reageerde de koning. Het nieuwe gebouw in Almere is energieneutraal en dat is volgens de koning belangrijk voor Nederland en Flevoland. "Het is erg belangrijk voor de energietransitie om op een duurzame manier expansievaten te produceren."

Maarten van de Veen is directeur van Aalberts. Hij opende graag de deuren van zijn bedrijf. "Wij wilden laten zien dat Nederland nog steeds kan investeren in eigen land." Het Nederlandse technologiebedrijf werd in 1975 opgericht in Venlo en groeide uit tot een onderneming met meer dan 14.000 medewerkers. Wereldwijd heeft Aalberts ruim 130 vestigingen in vijftig landen.

Het bedrijfspand is naar eigen zeggen energie-efficiëntie ontworpen. Volgens Aalberts behoort het nieuwe pand in Almere tot de meest duurzame kantoorgebouwen ter wereld. Zo liggen er 6.000 zonnepanelen op het dak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel