Koningin Máxima op bezoek in Almere: dit kreeg ze te zien

ALMERE • Do 16 mei 2024 | 17:34 • Donderdag 16 mei 2024 | 17:34

Koningin Máxima was donderdag op bezoek in Almere Stad. Ze ging langs meerdere initiatieven die ervoor zorgen dat ouderen op een goede manier oud kunnen worden in de stad.

Rond 11.00 uur 's ochtends kwam koningin Máxima aan bij Buurtcentrum Kolkzicht. Daar bezocht ze de Interculturele huiskamer Marhaba. Vrouwen vanaf 55 met een migratie-achtergrond kunnen daar elke week samen komen om een kop koffie te drinken en gezamenlijke activiteiten te doen.

Doel van die huiskamer is om eenzaamheid onder de oudere generatie in Almere tegen te gaan. Naima Omary gaat regelmatig naar de huiskamer. Zij voelt zich erg eenzaam. Omary woont samen met haar dochter, maar die is vaak van huis. "Mentaal ben ik dus alleen, daarom is het heel fijn dat ik bij deze vrouwen terecht kan."

Daarna bracht koningin Máxima een bezoek aan Het Huis van de Waterwijk. Daar ging de Majesteit in gesprek met initiatiefnemers van de zogenoemde voorzorgcirkels. Dat zijn groepen buurtbewoners die voor elkaar klaarstaan om hand- en spandiensten te verrichten en ook een sociaal vangnet bieden.

'Ze vond het fantastisch'
In het buurthuis in de Waterwijk ging Máxima ook in gesprek met ambassadeurs van Goud in Almere. Zij zetten zich samen met bewoners, de gemeente en woningcorporaties in om van Almere een stad te maken waar je goed oud kan worden.

Een van die ambassadeurs is Madsy Mossel. Zij houdt zich vooral bezig met migrantenouderen. Andere ambassadeurs houden zich dan weer bezig met bijvoorbeeld huisvesting of de woon- en wijkcentra.

Mossel vond het erg leuk dat Máxima een bezoek bracht. "Ze vond het fantastisch. We zijn hard op weg. Iedereen doet wat. Alleen maar om goed oud te worden in Almere."

Na het bezoek aan Het Huis van de Waterwijk sloot de koningin haar werkbezoek in Almere af. Tijdens het lopen naar haar auto werd ze nog verrast door een basisschoolklas. Die begonnen voor haar te zingen, omdat ze vrijdag haar verjaardag viert.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel