Koning bezoekt Flevoland volgende week twee keer

LELYSTAD • Do 30 mei 2024 | 12:17 • Donderdag 30 mei 2024 | 12:17

Koning Willem-Alexander bezoekt volgende week woensdag Lelystad. Hij gaat in gesprek met verschillende bedrijven zoals GIGA Storage, McCain en Marfo. Zijn bezoeken hebben allemaal een link met de energietransitie. Volgende week gaat hij ook naar een technologiebedrijf in Almere.

Het Lelystadse bezoek start bij GIGA Storage waar grote batterijen zonne- en windenergie worden opgeslagen. De koning krijgt een rondleiding over het terrein en uitleg over het opslagproces.

Daarna gaat hij verder naar Smart Grid Flevoland. Dat is een bedrijf dat energieproducenten bij elkaar brengt op het gebied van duurzame opwekinstallaties, energieopslag en energietoepassingen. Hij gaat daar met verschillende bedrijven in gesprek over de oplossingen die zij hebben bedacht voor de netcongestie.

Grootverbruikers
Vervolgens praat hij met voedselproducenten Marfo en McCain. Zij vertellen als grootgebruikers van energie over hun ervaringen met netcongestie en welke invloed dat heeft op hun verduurzamingsproces.

Het bezoek in Lelystad wordt afgesloten met een gesprek met mkb-ondernemers uit de Noordoostpolder die zich hebben verenigd in het collectief Stream Energy om in de toekomst energie efficiënt te gebruiken en de druk op bestaande energienetten te verminderen.

Provincie Flevoland is volgens de Rijksvoorlichtingsdienst samen met de provincies Utrecht en Gelderland prioriteitsgebied voor het landelijke vraagstuk van netcongestie.

Lees ook: In beeld: het bezoek van koningin Máxima aan Almere

Meer koninklijk bezoek
Waar Flevoland vorig jaar nog werd overgeslagen door de koning en koningin, is de provincie dit jaar weer in beeld. Zo ging de koningin dit jaar al drie keer langs in Almere en komt de koning dus naar Lelystad en Almere.

Naast Almere, krijgt ook Zeewolde koninklijk bezoek. Prinses Laurentien van Oranje komt in juni naar het Flevopenningengala.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel