In Almere kon je de koningin vanmiddag op deze plekken spotten

ALMERE • Wo 24 januari 2024 | 12:57 • Woensdag 24 januari 2024 | 12:57

Koningin Máxima bezocht woensdagmiddag Almere Haven. Ze ging langs bij verschillende initiatieven in het stadsdeel en van tevoren hebben wij voor je op een rij gezet waar je een glimp van haar kon opvangen.

Lees terug: Koningin Máxima op bezoek in Almere Haven

Dit was het twee uur durende programma van de koningin:

Buurtlokaal Kimwierde
De koningin startte bij Buurtlokaal Kimwierde in de gelijknamige straat. Dat is een ontmoetingsplaats waar vrijwilligers verschillende activiteiten organiseren en inwoners samenkomen voor kennismaking en bijpraten,
gezamenlijke maaltijden en spelletjes.

Koningin Máxima bezocht de handwerkclub en ging met deelnemers in gesprek over hun leven in Almere Haven, over wat de activiteiten in Het Buurtlokaal voor hen betekenen en welke thema’s hen bezighouden.

Meergronden
Daarna bezocht ze Openbare scholengemeenschap de Meergronden aan de Marktgracht. Dat is de oudste middelbare school van Almere. In één van de kunstlokalen vertelden leerlingen over hun deelname aan een kunstproject.

Aansluitend sprak ze in de school met leerlingen, ouders en begeleiders van de Haven Academie. Dit is een initiatief voor leerlingen van de basisscholen in Almere Haven en voor leerlingen van De Meergronden om hun kansen in de wijk te verbeteren. De Haven Academie biedt gratis buitenschoolse activiteiten zoals samen koken en eten, kickboksen, muziek en sieraden maken.

Kerkgracht
Na het schoolbezoek wandelde de koningin via de Kerkgracht naar een computerservicezaak voor senioren. Ze ging daar in gesprek met vrijwilligers en deelnemers van Senior-Live.

Deze organisatie ondersteunt senioren bij vragen over het gebruik van hun computer, tablet en smartphone. Het biedt een wekelijks inloopspreekuur, heeft een telefonische helpdesk en wil mensen met beperkte digitale vaardigheden ondersteunen en hun zelfredzaamheid vergroten.

Buurtcentrum Corrosia
Het bezoek werd eind van de middag afgesloten in buurtcentrum Corrosia. Daar ging de koningin met een aantal actieve bewoners in gesprek over de uitdagingen in het stadsdeel, over de ideeën om hun leefomgeving te verbeteren en over hun inspanningen om de contacten in de buurt te versterken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel