Noordoostpolder wil verkeer afremmen

NOORDOOSTPOLDER • Di 4 april 2023 | 7:16 • Dinsdag 4 april 2023 | 7:16

Langzamer rijden. Dat is het belangrijkste doel van allerlei maatregelen die in Noordoostpolder genomen gaan worden. Die maatregelen staan in het Mobiliteitsplan 2030 dat de gemeenteraad van Noordoostpolder maandagavond unaniem heeft aangenomen. Tijdens de raadsvergadering werden maar een paar kleine aanpassingen gedaan ten opzichte van het conceptplan, zoals dat afgelopen december gepresenteerd werd.

In het plan staat onder meer dat er straks op de wegen buiten de bebouwde kom geen 80 maar 60 kilometer per uur mag worden gereden. Ook in straten binnen de bebouwde kom van Emmeloord wordt de maximumsnelheid verlaagd, maar dan van 50 naar 30 kilometer per uur. Verder staat in het plan dat op verschillende beruchte sluipwegen proeven komen met zogenoemde superblocks om doorgaand verkeer af te remmen.

Geen zin in omrijden
Over een heet hangijzer in het Mobiliteitsplan, de eventuele afsluiting van de toegang Marknesserweg richting Luttelgeesterweg, gaat wethouder René van Amersfoort de komende tijd met buurtbewoners in gesprek. Met deze afsluiting wil de gemeente de steeds verder toenemende verkeersstroom op de Luttelgeesterweg indammen. Veel omwonenden hebben hier echter geen oren naar, omdat ze geen zin hebben in omrijden. Bovendien vrezen ze dat door de maatregel de problemen dan alleen maar verplaatst worden naar de nabijgelegen Lindeweg.

Met het hele Mobiliteitsplan is in totaal zo'n 6,2 miljoen euro gemoeid.

ANP

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel