Veel belangstelling voor vijfde editie Lelystadse Oogstdag: "Uitmuntend, zo lekker"

LELYSTAD • Za 31 augustus 2024 | 16:33 • Zaterdag 31 augustus 2024 | 16:33

"Een 10+. Uitmuntend, zo lekker!" Reacties die te horen zijn op de Oogstdag in Lelystad. Omdat het de vijfde editie is, kunnen bezoekers ook aan tafel genieten van een net geoogst gerecht, terwijl ze luisteren naar een hoorspel.

Het gaat op de Oogstdag van Stichting De Lelystads Boer -een organisatie van meer dan honderd boeren rondom Lelystad Airport- natuurlijk om het zelf oogsten van aardappelen, groenten en fruit. Meer dan duizend mensen kwamen er dit jaar op af. Vorig jaar ging het feest niet door omdat de oogst voor een groot deel mislukt was.

Maar dit jaar staat alles er weer goed bij. Veel ouders met kleine kinderen komen af op de oogstdag. Met tassen en kruiwagens trekken ze de akkers in. "Onze kinderen vinden het heel erg leuk", vertelt een moeder terwijl haar partner druk met de kleintjes in de grond aan het wroeten is. "Ze krijgen zo mee waar aardappels vandaan komen en hoe dat groeit en zo."

Hoorspel
Omdat het de vijfde editie is kan je dus al etend aan een lange tafel luisteren naar een hoorspel dat gemaakt is door twee jongeren. Het is een concept dat Van Riek tot Vork wordt genoemd. "Terwijl je een aardappel- of tarwe gerecht aan het eten bent, hoor je hoe het gerecht is bereid," vertelt Hanneke de Vries van De Lelystadse Boer.

De jongeren die het verhaal vertellen zijn onderdeel van een grotere groep van veertien die alle landbouwproducten de afgelopen periode ook geteeld hebben. "Alles wordt helemaal uitgelegd", vertelt een man die net het hele verhaal gehoord heeft. "Het hele proces van aardappels biologisch verbouwen. Echt fantastisch."

Speciaal voor vierhonderd kinderen van basisscholen is op donderdag 5 september een Lelystadse Oogstdag voor Kids. Boeren, kinderen en vrijwilligers gaan dan aan de slag met het oogsten van eigen groenten voor school of voor thuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel