Almere City treft NEC en snakt naar zege: kwartje moet een keer goed vallen

ALMERE • Do 24 oktober 2024 | 17:49 • Donderdag 24 oktober 2024 | 17:49

Almere City FC ontvangt vrijdagavond in het eigen Yanmar Stadion NEC uit Nijmegen, de huidige nummer 12 van de eredivisie. De Almeerders staan nog altijd voorlaatste op de ranglijst en snakken naar een overwinning, want dat is inmiddels 21 wedstrijden geleden (met vorig seizoen meegerekend).

De ploeg van trainer Hedwiges Maduro wist dit seizoen tot dusverre slechts 3 punten uit de eerste 9 wedstrijden te vergaren. Vorige week werd er met 2-2 gelijkgespeeld bij Sparta, nadat de Almeerders bij rust nog met 0-2 leidden.

Drie spelers afwezig
Trainer Hedwiges Maduro kan tegen NEC geen beroep doen op verdediger James Lawrence, middenvelder Alex Balboa en aanvaller Baptiste Guillaume. Guillaume is drie maanden uitgeschakeld met een voetblessure. Balboa kampt met een kuitblessure, terwijl Lawrence op de weg terug is en inmiddels de looptraining heeft hervat.

Analyse: Van Oostrum schiet met scherp
Dit seizoen zal oud-profvoetballer Michel van Oostrum uit Lelystad wekelijks zijn licht laten schijnen over de prestaties van Almere City in de eredivisie. Ook deze week geeft de geboren Amsterdammer zijn ongezouten mening:

Vorig seizoen eindigde de eerste eredivisie-editie van Almere City FC - NEC in 1-4, na een aanvankelijke voorsprong voor Almere. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen en tevens de afscheidswedstrijd van trainer Alex Pastoor. In Nijmegen eindigde het duel tussen beide ploegen eerder in het seizoen in 1-1.

De wedstrijd Almere City FC - NEC begint vrijdagavond om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bos.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel