Korfbal populair: 'Doen er heel veel aan om sport zichtbaar te maken'

ZEEWOLDE • Za 26 oktober 2024 | 12:50 • Zaterdag 26 oktober 2024 | 12:50

Voorzitter Ben Scharft van korfbalclub KV Wolderwijd is trots dat korfbal steeds populairder wordt. "We merken aan alle kanten dat mensen naar ons toe komen", zegt de voorzitter.

Hij zag de club in een paar jaar tijd verdubbelen qua ledenaantal. De teller staat nu op 180 leden, aldus Scharft. Dat ligt volgens hem aan het feit dat de club zoveel mogelijk zichtbaar probeert te zijn in het dorp. Zo gaf jeugdtrainer Daniel Willemse les op scholen in Zeewolde. Hij bracht zijn enthousiasme tijdens gymlessen over op de kinderen.

Landelijke groei
Het korfbalverbond (KNKV) ziet ook landelijk een stijging van het aantal leden. Het KNKV rapporteert voor het eerst in 25 jaar een natuurlijke ledengroei. Met ruim 85.000 leden behoort korfbal nu tot de populairste teamsporten van het land.

Geld
Scharft denkt dat het hier niet bij blijft en hoop op een verdere stijging van het aantal leden. Volgens hem kan de club dat wel aan. "We zijn inmiddels bezig met een lang jarenplan", aldus de voorzitter. Daar staat een financieel plan in hoe de club de groei zo goed mogelijk kan opvangen in de toekomst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel