Almere City FC boekt eerste zege van het seizoen tegen NEC

ALMERE • Vr 25 oktober 2024 | 19:52 • Vrijdag 25 oktober 2024 | 19:52

Almere City heeft vrijdagavond de eerste zege van het seizoen geboekt in de eredivisie. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Hedwiges Maduro met 1-0 te sterk voor NEC uit Nijmegen, waardoor er na 21 wedstrijden (met vorig seizoen meegerekend) eindelijk weer een wedstrijd gewonnen werd in de eredivisie.

Almere City FC begon wederom prima aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase direct goede kansen op de openingstreffer via Logan Delaurier-Chaubet en Theo Barbet (die zijn kopbal uit een corner van de lijn gehaald zag worden).

Na 20 minuten begonnen de gasten iets meer in de wedstrijd te groeien en leek NEC op voorsprong te komen na een kopbal van Koki Ogawa. De vlag ging echter omhoog bij de assistent. Nadat er in Zeist geen lijnen getrokken konden worden werd het oordeel van de assistent uiteindelijk doorslaggevend en werd de goal geannuleerd.

ANP
In de slotfase van de eerste helft drong Almere City opnieuw aan voor de goal van NEC, maar ontbrak het aan een goede eindpass bij de Almeerders. De gasten kregen vlak voor rust een dot van een kans via opnieuw Ogawa, maar hij kopte op aangeven van Onal rakelings naast. Zo was het bij rust 0-0.

In de openingsfase van de tweede helft kreeg Almere City een vrije trap op een mooie positie, maar de inzet van Thom Haye scheerde nét over de goal van NEC.

NEC dringt aan
Vervolgens kon Almere de bal steeds minder goed in de ploeg houden en werd NEC steeds gevaarlijker. Ouwejan schoot van afstand in het zijnet en City doelman Nordin Bakker verrichtte een uitstekende redding op een pegel van NEC invaller Sontje Hansen.

ANP
City pakt volle buit door eigen goal
Gaandeweg de tweede helft kreeg Almere weer iets meer grip op de tegenstander. Tien minuten voor tijd kwamen de Almeerders gelukkig op voorsprong, nadat invaller Kornelius Hansen een voorzet wilde geven, die via Nuytinck en Ouwejan het doel inzeilde: 1-0.

In de slotfase drong NEC nog stevig aan (met een goede kopkans voor Shiogai), maar uiteindelijk wist 'City' de eerste zege van het seizoen over de streep te trekken. De Almeerders hebben nu 6 punten uit 10 gespeelde wedstrijden.

Komende woensdag komt 'City' weer in actie: dan wacht de uitwedstrijd in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB beker bij Quick Boys in Katwijk. Volgende week zondag speelt de ploeg van Maduro weer een duel in de eredivisie: dan wacht de uitwedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk.