Kiran Badloe toch op Olympische Spelen in Frankrijk, maar niet als sporter

LELYSTAD • Za 27 juli 2024 | 12:19 • Zaterdag 27 juli 2024 | 12:19

Lelystedeling Kiran Badloe is er toch even bij tijdens de Olympische Spelen in Frankrijk. Samen met voormalig wielrenner Joop Zoetemelk heeft de watersporter zaterdagochtend het TeamNL Huis in Parijs geopend.

Badloe (29) en Zoetemelk (77) zijn de jongste én oudste Nederlandse winnaar van een gouden medaille op de Spelen. Badloe won in 2021 goud in Tokio bij het windsurfen. Oud-wielrenner Zoetemelk maakte onderdeel uit van de gouden ploegentijdrit tijdens de Spelen van Mexico in 1968.

Samen openden ze het Nederlandse supportershome symbolisch, door met een grote gouden schaar een lint door te knoppen. Het TeamNL Huis is de opvolger van het Holland Heineken House. Er is dagelijks plek voor 6500 Nederlandse sportfans. Zij kunnen op grote schermen naar sport kijken, er treden artiesten op en medaillewinnaars worden er gehuldigd.

Niet gekwalificeerd
Badloe wist zich eerder dit jaar niet te kwalificeren voor het onderdeel windfoilen op de Olympische Spelen.

Badloe in actie tijdens het windfoilen

De windsurfer moest na de Spelen in Tokio overstappen op het nieuwe olympische onderdeel en verloor daarbij de concurrentiestrijd van Luuc van Opzeeland. Daardoor kan hij nu niet meedoen aan het zeilprogramma in Marseille. "Balen natuurlijk, maar ontzettend leuk om hier bij te mogen zijn", aldus Badloe.

De Lelystedeling wil over vier jaar weer als olympisch sporter meedoen. Hij mikt op deelname in Los Angeles tijdens de Spelen van 2028. "Ik heb nu, ook omdat Tokio door corona een jaar later was, misschien te weinig tijd gehad om te wennen. Maar de basis is gelegd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel