Hockeyer De Geus begint Spelen met doelpunt en zege op Zuid-Afrika

ALMERE • Za 27 juli 2024 | 15:01 • Zaterdag 27 juli 2024 | 15:01

Voor Jonas de Geus zijn de Olympische Spelen van Parijs zaterdag begonnen met een overwinning. Met het Nederlands hockeyteam won De Geus, die zijn carrière in Almere begon, met 5-3 van Zuid-Afrika. De Geus was belangrijk door de 2-1 te scoren.

Volgens ex-international Valentin Verga is bij De Geus, nu de eerste wedstrijd van het Olympisch toernooi is gespeeld, een last van zijn schouders gevallen. Verga: "Jonas is ook even geblesseerd geweest waardoor hij twijfels heeft gehad of hij het zou halen, op tijd fit zou zijn. En als je er eenmaal bent en je hebt je eerste pot gespeeld, dan zijn al je twijfels en onzekerheden die je had voorbij."

'Jonas beste speler'
Volgens Verga, die zelf bijna tweehonderd interlands speelde, is De Geus een hele belangrijke speler bij Oranje. Verga: "Voor mij is Jonas momenteel de beste speler die we in Nederland hebben. Hij is een extreem slimme speler: een winnaar, de architect van het elftal."

Verga verlaat deze zomer na zeventien jaar Amsterdam om terug te keren bij De Almeerse Hockeyclub. Hij gaat de verrichtingen van De Geus op de voet volgen. "Ik vind het lekker om in mijn eentje te kijken, lekker rustig er van te genieten. Het is een kippenvelmoment, want ik ben er zelf twee keer geweest. Het is het ultieme dat een sportman kan meemaken. Het is één keer in de vier jaar en dan geniet je er dus extra van."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel