Roeister Layla Youssifou met dubbel vier naar finale op Spelen

ALMERE • Za 27 juli 2024 | 16:22 • Zaterdag 27 juli 2024 | 16:22

Roeister Layla Youssifou uit Almere heeft met de vrouwen dubbel vier de finale bereikt op de Olympische Spelen in Parijs. Op de roeibaan was de boot van Youssifou de snelste in de eerste serie, voldoende voor een finaleplaats.

De race werd bij roeivereniging Pampus in Almere met veel belangstelling en gejuich gevolgd, de oude club van Youssifou. Met opgehangen Nederlandse vlaggen en de clubvlag van Pampus hing er een olympisch sfeertje. "We zijn trots op Layla. We zijn een kleine vereniging en trots dat je dan toch tot de Olympische Spelen kunt komen als je wilt", vertelt voorzitter Tom Knappers.

Laila Youssifou, Tessa Dullemans, Roos de Jong en Bente Paulis kwamen in hun heat niet in de problemen en eindigden ruim voor Oekraïne (tweede) en China (derde). "Het zag er heel soepel uit, mooi om te zien. Daar kun je echt van leren", vindt een mevrouw die bij Pampus de race heeft gevolgd. "Ze moest ook lachen net, zij gaan goud winnen, zeker weten", vult een man aan.

Woensdagmiddag is de finale.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel