Hockeyster Clot krijgt kippenvel als ze denkt aan de Spelen: 'Mijn hart gaat tekeer'

ALMERE • Za 20 juli 2024 | 9:58 • Zaterdag 20 juli 2024 | 9:58

Hockeyster Catherine Clot kijkt enorm uit om met Frankrijk te mogen spelen op de Olympische Spelen. "Als ik er aan denk ben ik een kind in een snoepwinkel", zegt Clot met een grote smile op haar gezicht. Clot speelt voor Frankrijk omdat ze een dubbele nationaliteit heeft: ze heeft een Franse vader en een Nederlandse moeder.

Clot speelde de afgelopen tien seizoenen voor de Almeerse Hockey Club. Voor volgend seizoen staat ze op de spelerslijst van hoofdklasser Hurley. Ze verlaat Almere met pijn in haar hart, want ze heeft bij die club enorm genoten van hockey en ze heeft daar vrienden gemaakt. Toch voelde Clot dat ze toe is aan een volgende stap en een hoger niveau.

In Almere speelde ze op het derde niveau van Nederland. "Nederland is gewoon een heel erg goed hockey land, en daarom wordt het ook geaccepteerd dat ik op het derde niveau speelde", zegt Clot.

Volwassen
Ze zegt in tien jaar tijd veel aan de Almeerse Hockey te hebben gehad. Ze kwam er als jonge speelster en is bij de club volwassen geworden. Als 27-jarige vindt ze het nu een goed moment om afscheid te nemen van Almere. Ze wil doorgroeien en minuten gaan maken in de hoofdklasse, het hoogste niveau in Nederland.

Clot begint vrijdag 27 juli aan de Olympische Spelen met een wedstrijd tegen Oranje. Verder zit Frankrijk in de poule bij Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje en Zuid-Afrika. De finale van wordt gespeeld op vrijdag 9 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel