Almeerse hockeyer speelt straks voor de tweede keer op de Spelen, 'Een heel vet gevoel'

ALMERE • Do 18 juli 2024 | 16:11 • Donderdag 18 juli 2024 | 16:11

"Het is een heel vet gevoel, het geeft veel energie", zegt Almeerder Jonas de Geus als hij vooruitblikt op de Olympische Spelen.

De Geus staat aan de vooravond van zijn tweede Spelen. Hij was er in 2021 ook bij in Tokio toen Nederland zesde werd.

De sporter speelde lange tijd in zijn eigen stad bij de Almeerse Hockey Club. Daar heeft hij het hockeyen geleerd. "Ik denk dat dat de jaren zijn waarin je het meeste leert en je vormt als mens", aldus De Geus.

De hockeyer verliet vijf jaar geleden de club en ging spelen voor Kampong in Utrecht. Hij ontwikkelde zich als één van de vaste spelers van Oranje.

Winnen
Met Oranje wil hij spelen voor de medailles. "We komen daar om te winnen."

De Geus weet dat dat ook de doelstelling is van ongeveer zeven andere landen en dat het een loodzwaar toernooi gaat worden in Parijs. "Je ziet dat het heel dichtbij elkaar ligt."

Het is alweer even geleden dat Oranje een medaille pakte tijdens de Spelen. Nederland pakte in 2012 in Londen een zilveren plak, De Geus was daar nog niet bij. Het laatste goud won Oranje in 2000 in Sydney.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel