Verzet tegen padelbanen haalt niks uit, verleende vergunning blijft in stand

ALMERE • Ma 28 oktober 2024 | 10:59 • Maandag 28 oktober 2024 | 10:59

Omwonenden van tennisclub ATC in Almere Buiten gaan de komende tijd het gepok van padelbanen horen. De tennisclub behoudt haar vergunning voor de vier padelbanen, ondanks bezwaren van omwonenden en het advies van de bezwaarschriftencommissie. Buurtbewoners vrezen geluidsoverlast en parkeerproblemen als gevolg van de sport.

Padelbanen zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Het werd een nieuwe trend, die erg op tennis lijkt, maar meer geluid produceert, vanwege de kleinere omvang van de banen en rackets.

Vergunning
In juni vorig jaar is door het college een omgevingsvergunning verleend voor het aanleggen van vier padelbanen. Hierbij is afgeweken van de bouwhoogte die in het bestemmingsplan is vastgelegd.

De toegestane bouwhoogte van de omheining van de padelbanen mag maximaal 3 meter bedragen. De omheiningen hebben een bouwhoogte van 4 meter.

Meerdere omwonenden hebben vervolgens bezwaar gemaakt tegen de verleende vergunning, vanwege de mogelijkheid op geluidsoverlast en omdat de omheining hoger bleek te zijn dan de bedoeling was. Zij vinden dat de vergunning is gebaseerd op verkeerde gegevens.

College volgt advies niet op
De bezwaarschriftencommissie adviseerde om de vergunning in te trekken, maar het college heeft dit advies niet opgevolgd.

Volgens hen is alles goed gegaan en veroorzaakt de aanleg geen onnodige overlast voor de buurt. De padelbanen vallen volgens het college binnen de geluidsnorm.

Dit verhaal is gemaakt door Marissa Gubbels. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel