Identiteit van overleden persoon in sloot bekend, lag er al langere tijd

ALMERE • Ma 28 oktober 2024 | 12:38 • Maandag 28 oktober 2024 | 12:38

Het lichaam dat vorige week in een sloot in Almere Poort werd gevonden, is van een man. Dat meldt de politie. Hij is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

Het stoffelijk overschot werd aangetroffen tijdens baggerwerkzaamheden bij de Europalaan. Volgens de politie heeft het lichaam langere tijd in het water gelegen.

Het is bij de politie bekend om wie het gaat, maar omdat er geen sprake is van een misdrijf worden er geen verdere details bekendgemaakt zoals zijn leeftijd en woonplaats.

De nabestaanden van de man zijn inmiddels ingelicht. Als zij willen weten waardoor hun familielid om het leven is gekomen, kunnen zij volgens de politie zelf de keuze maken om onderzoek te laten doen naar de doodsoorzaak.

Onrustige week in wijk
De vondst van de man zorgde vorige week in combinatie met andere ongeregeldheden in de wijk voor onrust bij omwonenden over hun veiligheid.

Lees ook: Na twee explosies en vondst van lichaam voelen sommige inwoners Almere Poort zich onveilig

Dat begon met een explosie bij een woning in de Roemeniëstraat in de nacht van maandag op dinsdag. Uren later werd in de middag het lichaam gevonden in de wijk.

In de avond werd vervolgens een 15-jarige aangehouden die in dezelfde Roemeniëstraat een explosie wilde veroorzaken met een vuurwerkbom.

Een dag later, op woensdag, werd verderop bij de Hongarijeplaats opnieuw een explosief gevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel