Groep jongeren misdraagt zich bij hockeyclub MHCL, politie grijpt in

LELYSTAD • Ma 21 oktober 2024 | 12:20 • Maandag 21 oktober 2024 | 12:20

Een groep van tien jongeren heeft zich vrijdagavond flink misdragen bij hockeyclub MHC Lelystad aan de Sportparkweg.

Volgens ooggetuigen was het behoorlijk druk tijdens een wedstrijd, toen een groep zich tegen 22.00 uur bij de poort meldde en herrie ging trappen.

De jongens waren volgens clubleden tussen de 15 en 17 jaar oud en gedroegen zich agressief en hielden auto's tegen.

Twee beveiligers
Volgens de club hadden dezelfde jongeren een week eerder ook al voor onrust gezorgd, wat leidde tot kleinere opstootjes. Vandaar dat het bestuur afgelopen vrijdag twee beveiligers had ingehuurd om de boel in de gaten te houden.

Toen de overlast dreigde uit te lopen op een vechtpartij, is de politie gebeld. Die kwam met drie auto's en een busje en heeft de relschoppers weggestuurd.

Er is volgens de politie niemand aanhouden. Wel kreeg één jongere een locatieverbod van een jaar voor het sportpark. Van twee anderen zijn de gegevens genoteerd en zij mochten diezelfde avond niet meer terugkomen.

Veiligheid voorop
Het bestuur van hockeyvereniging MHC Lelystad heeft maandag voor het eerst gereageerd op de incidenten. "Jammer dat het zo moet. We staan voor de veiligheid van onze leden, ouders, supporters en sponsors. We hebben een keurige club waar nog nooit eerder een vechtpartij heeft plaatsgevonden."

Ook bij de volgende wedstrijd op vrijdag 1 november zullen volgens het bestuur op het clubterrein beveiligers aanwezig zijn.

Hockeyvereniging MHC Lelystad is in 1972 opgericht en heeft 600 leden, vooral jeugdspelers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel