Agressieve Almeerder krijgt celstraf, uur lang zijn broertje geschopt en geslagen

ALMERE • Ma 21 oktober 2024 | 16:30 • Maandag 21 oktober 2024 | 16:30

Een Almeerder van 35 moet de cel in voor het mishandelen en intimideren van zijn jongere broer. De mishandeling vond vorig jaar maart plaats, in een huis in Drachten. Ruim een uur lang kreeg het slachtoffer klappen, trappen en knietjes te verduren. De twee broers hadden een conflict. Waarover dat ging, is niet bekend geworden.

De officier van justitie sprak van een buitengewoon ernstig feit. De broer werd gedwongen om op een stoel plaats te nemen. De mishandeling werd met een camera vastgelegd. Volgens de officier van justitie was op de beelden te zien dat het slachtoffer doodsbang was.

Letsel aan hoofd, benen en ribben
De jongere broer verklaarde later dat hij onmogelijk weg kon komen. Hij was blijven zitten in de hoop dat het allemaal snel voorbij zou zijn. De Almeerder had hem onder meer geslagen met een handschoen met verharde knokkels, een zogenoemde 'tactische' handschoen.

Het slachtoffer had letsel aan zijn hoofd, de benen en de ribben.

Verplicht aanwezig
De rechtszaak tegen de verdachte was al een keer uitgesteld, omdat de rechter vond dat de verdachte op zitting aanwezig moest zijn.

Voor de zitting van vandaag was dan ook een zogeheten 'bevel tot medebrenging' uitgevaardigd. Wat inhoudt dat de politie de persoon om wie het gaat naar de rechtbank brengt. Maar de politie heeft de Almeerder niet kunnen vinden.

De officier eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden waarvan vier maanden voorwaardelijk. De politierechter in Leeuwarden maakte daar vier maanden cel van, plus twee voorwaardelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel