Vier politieke partijen: 'Almere is aan het verpauperen'

ALMERE • Wo 16 oktober 2024 | 21:22 • Woensdag 16 oktober 2024 | 21:22

Ongemaaid gras, afvaldumpingen en scheefliggende stoeptegels, vier oppositiepartijen luiden de noodklok over de staat van de stad. De oppositiepartijen, PVV, Almere Partij, Forum voor Democratie en VVD, vinden dat Almere aan het verpauperen is en ze willen dat er wordt ingegrepen. Ze willen met de coalitie in gesprek om het over de 'verpaupering' van de stad te hebben.

In hun agendavoorstel stippen de partijen een aantal punten aan. Zo storen zij zich onder meer aan het ecologisch maaibeleid van de gemeente. Dit zou volgens de gemeente beter zijn voor dier en natuur. Het gras wordt met dit maaibeleid op sommige plekken in de stad één tot drie keer gemaaid. Voorheen was dit tien tot twaalf keer per jaar.

'Overvolle mailbox'
De mailbox van de indieners loopt vol met berichten over het slechte groenonderhoud in de stad, zo stellen zij. "Het is daar momenteel zo slecht mee gesteld dat de burgers zelf de pers opzoeken in plaats van klachten in te dienen bij de gemeente."

"Nu het gras langs wegen en dreven nog hoger is dan vorig jaar, vrezen we dat er opnieuw toenames van het aantal bermbranden komen en merken op dat aan verbetering van het uitzicht op de wegen nauwelijks iets wordt gedaan als burgers daar niet uitdrukkelijk en meermaals individueel over klagen", aldus de partijen.

Een van de andere onderwerpen waar de oppositiepartijen het over willen hebben is zwerfafval. Dagelijks ruimt de gemeente al 200 afvaldumpingen op. Maar dat is volgens de partijen niet genoeg. "Afval trekt afval aan, mensen zetten er spullen bij, mogelijk met het idee dat de ophaaldienst dit dan mede komt ophalen." Ook daaruit kunnen er ziektes ontstaan en verspreid worden.”

Andere onderwerpen die in het oppositie-epistel worden aangestipt zijn het achterstallig onderhoud in wijken, grasaren en de bestrijding van berenklauw. De indieners van de partijen willen in gesprek met het college en raad om samen naar een oplossing te zoeken voor het onderhoud in de stad.

Dit verhaal is gemaakt door Linda Emad Basalyouss. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel