Scholieren leren tijdens techniekdag meer over die sector, 'Ik wil liever iets met computers'

ZEEWOLDE • Wo 16 oktober 2024 | 17:12 • Woensdag 16 oktober 2024 | 17:12

In de werkplaats van Bouwheer Zeewolde wordt normaal gesproken gesleuteld aan vrachtwagens en opleggers. Maar woensdag stonden kleinere exemplaren op het programma. Zo'n honderd vmbo- en havoleerlingen van RSG Levant namen een kijkje bij verschillende Zeewolder bedrijven om meer te leren over techniek.

Voor iedere scholier ligt een bouwpakket van een miniatuur vrachtwagen klaar. Geconcentreerd worden de kleine boutjes vastgedraaid en wordt het metaal gevouwen.

Als het hele bouwpakket in elkaar is gezet, mogen de scholieren naar de spuitcabine om hun vrachtwagen te verven. Na afloop is er een quiz over de verschillende onderdelen van een vrachtwagen.

'Zou sector niet kiezen'
Met veel enthousiasme wordt gewerkt, maar techniek ligt toch niet iedereen. "Het is wel leuk om te doen, maar niet iets wat ik zou kiezen als beroep", vertelt een scholiere.

De jongen tegenover haar vermaakt zich, maar ook hij ziet geen toekomst weggelegd in de techniek. "Ik wil liever iets doen met computers, eigenlijk."

Geslaagde dag
Djonno Bouwheer van het gelijknamige bedrijf kijkt positief naar de techniekdag die door Bedrijfskring Zeewolde is georganiseerd. "De dag is sowieso al geslaagd omdat iedereen al lekker bezig is en enthousiast is."

Wel hoopt hij dat sommige scholieren geïnspireerd zijn om met hun handen te werken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel