Gedwongen ontslagen bij laadpaalfabrikant Alfen: bijna 140 banen verdwijnen

ALMERE • Di 15 oktober 2024 | 8:37 • Dinsdag 15 oktober 2024 | 8:37

Bij de Almeerse laadpalenfabrikant Alfen verdwijnen bijna 140 banen. Het bedrijf doet dat om kosten te besparen. In totaal wordt tot 15 procent van de banen geschrapt, vorig jaar telde Alfen 931 voltijdsbanen.

Er zullen gedwongen ontslagen vallen, maar het bedrijf verwacht dat er ook een aantal banen kan verdwijnen door natuurlijk verloop en het beperken van uitzendkrachten en tijdelijke medewerkers. Welke functies of afdelingen getroffen worden, laat het bedrijf in het midden.

Omlaag op de beurs
Het bedrijf stond dinsdag bij de verliezers op de Amsterdamse beurs. Het aandeel zakte bijna 4 procent. Maandag won Alfen nog 4 procent, nadat het door zakenbank Kepler Cheuvreux van de verkooplijst werd gehaald.

De laadpalensector heeft het de laatste tijd lastig. Alfen leed in het eerste halfjaar nog een nettoverlies van 11,1 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 9,4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

'Op lange termijn winstgevend'
Door het schrappen van banen en andere kostenbesparingsmaatregelen blijft Alfen "goed gepositioneerd en zeer concurrerend" en op de lange termijn winstgevend, aldus topman Marco Roeleveld.

Het bedrijf, dat ook energieopslagsystemen produceert, verwacht dat de omzet tussen 2024 en 2025 maar beperkt groeit door zwakkere marktomstandigheden. De verkoop van laadpalen viel eerder tegen omdat in Europa minder elektrische auto's worden verkocht. Ook werden veel grote deals voor energieopslagsystemen uitgesteld.

Roeleveld zei in augustus dat veel deals waren uitgesteld door snel dalende batterijprijzen. Volgens de topman is er een overschot aan batterijen in de markt door een tragere groei van de verkoop van elektrische auto's.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel