Tegen de verwachting in doet laadpalenfabrikant Alfen uit Almere het bijzonder goed op de beurs

ALMERE • Do 22 augustus 2024 | 10:16 • Donderdag 22 augustus 2024 | 10:16

Laadpalenfabrikant Alfen stond donderdag bij de grootste stijgers op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf uit Almere waarschuwde eerder niet aan afspraken met de bank te kunnen voldoen, door tegenvallende resultaten in de eerste helft van het jaar en minder gunstige vooruitzichten. De bank ziet dit echter tijdelijk door de vingers, om het bedrijf de tijd te geven om orde op zaken te stellen.

Alfen waarschuwde eind juni al voor lagere resultaten dit jaar. Dat had tot gevolg dat het bedrijf bijna de helft van zijn beurswaarde verloor. Alfen stelde de omzetverwachting bij naar maximaal 520 miljoen euro. Eerder nog werd gerekend op een omzet van tussen de 590 miljoen en 660 miljoen euro.

Volgens topman Marco Roeleveld valt de verkoop van laadpalen tegen omdat in Europa minder elektrische auto's worden verkocht. Naast laadpalen bouwt Alfen ook systemen voor de opslag van energie, maar volgens Roeleveld worden grote deals voor deze systemen uitgesteld door "snel dalende batterijprijzen".

Hij verwacht dat de situatie weer normaliseert zodra de verkoop van elektrische auto's aantrekt. De halfjaarresultaten van Alfen waren ook minder slecht dan kenners hadden gevreesd. Het aandeel steeg 4 procent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel