Almeerse laadpalenmaker worstelt met bankafspraken na tegenvallende resultaten

ALMERE • Wo 21 augustus 2024 | 21:00 • Woensdag 21 augustus 2024 | 21:00

Laadpalenfabrikant Alfen uit Almere verwacht niet te kunnen voldoen aan de afspraken met de bank. Eerder dit jaar gaf het bedrijf een winstwaarschuwing, waarna het bedrijf op de beurs de helft van zijn waarde kwijtraakte. De bank geeft Alfen voorlopig de tijd om orde op zaken te stellen.

Volgens topman Marco Roeleveld van Alfen gaat zijn bedrijf in het vierde kwartaal in gesprek met de bank om een nieuwe overeenkomst op te stellen. "Hierbij wordt rekening gehouden met het aangepaste bedrijfsplan en de organisatorische veranderingen die zijn doorgevoerd", meldt hij bij een toelichting op de halfjaarcijfers.

De lagere omzet komt, volgens Alfen, doordat de verkoop van laadpalen tegenvalt. Zo is het aantal verkochte elektrische auto's is in heel Europa afgenomen en zijn er een aantal grote contracten voor de levering van batterijen uitgesteld. Alfen stelde de omzetverwachting bij naar 485 miljoen tot 520 miljoen euro. Eerder werd gerekend op een omzet van tussen de 590 miljoen en 660 miljoen euro.

Naast de tegenvallende verkoop van laadpalen is er, volgens Roeleveld, op dit moment een concurrerende markt voor energieopslagsystemen. "Als gevolg van de snel dalende batterijprijzen werd een aanzienlijk aantal grote deals die we in het tweede kwartaal verwachtten te ondertekenen, uitgesteld." De topman verwacht dat de situatie weer normaliseert zodra de verkoop van elektrische auto's aantrekt.

Lees ook: Almeerse laadpalenmaker is helft van zijn waarde kwijtgeraakt op de beurs

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel