Almeerse laadpalenmaker is helft van zijn waarde kwijtgeraakt op de beurs

ALMERE • Wo 26 juni 2024 | 13:21 • Woensdag 26 juni 2024 | 13:21

Laadpalenfabrikant Alfen uit Almere is op de Amsterdamse beurs bijna de helft van zijn waarde kwijtgeraakt. Dat gebeurde nadat het bedrijf een winstwaarschuwing voor aandeelhouders uitdeed. Naast laadpalen bouwt het bedrijf systemen voor de opslag van energie.

Alfen verwacht een lagere omzet omdat de verkoop van laadpalen tegenvalt. Het aantal verkochte elektrische auto's is in heel Europa afgenomen. Verder is een aantal grote contracten voor de levering van batterijen uitgesteld.

Het bedrijf voorziet nu een jaaromzet van 485 miljoen tot 520 miljoen euro. Eerder werd gerekend op een omzet van tussen de 590 miljoen en 660 miljoen euro. Het bedrijf denkt ook minder winst te maken. Om de lagere omzet op te vangen wil het bedrijf de kosten verlagen.

In het eerste artikel stond dat Alfen een derde van de waarde was kwijtgeraakt. In de loop van de middag ging het nog slechter met het aandeel. Bij het sluiten van de beurs was het verlies 46,8 procent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel