Theatergroep opgelucht, gemeente Lelystad betaalt torenhoge energierekening

LELYSTAD • Do 10 oktober 2024 | 15:24 • Donderdag 10 oktober 2024 | 15:24

Jeugdtheatergroep JTL krijgt subsidie van de gemeente Lelystad om de forse energierekening te betalen van het pand in de Kamp. De theatergroep zat door een enorme naheffing van de energiemaatschappij met de handen in het haar. Het bedrag was zo hoog dat de toekomst van de vereniging in gevaar kwam.

"Ik ben onwijs blij," zegt Hetty Beugelink van JTL. "We hadden het wel gehoopt, maar het was heel spannend. Zou het na 36 jaar moeten stoppen?"

Hetty zit zelf al ook al 36 jaar bij de club met 100 spelers en 40 vrijwilligers. "Onze oudste medewerker is 84 en de jongste is 14. Iedereen kan hier zichzelf zijn. Ze voelen zich er thuis." De groep treedt regelmatig op bij evenementen en congressen.

Subsidie
De vereniging moest zo'n 7.200 euro betalen. De gemeente maakte eerder al bekend te werken aan een oplossing voor de theatergroep. Door de subsidieregeling krijgt de groep nu 6.200 euro. De andere 1.000 euro wordt betaald door een tegemoetkoming van Sportservice Flevoland.

De hoge energierekening voor de vereniging werd veroorzaakt door de vloerverwarming. Die kan het hele jaar niet uitgezet worden. De gemeente heeft de vereniging ook advies gegeven hoe het energieverbruik in het gebouw omlaag kan worden gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel