Wens voor meer woonwagens in Dronten, politiek reageert positief

DRONTEN • Do 10 oktober 2024 | 21:40 • Donderdag 10 oktober 2024 | 21:40

Er moet meer ruimte komen voor woonwagens in Dronten. Die oproep deed Alie Haverhoek donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Bewoners van het woonwagenkamp in Dronten doen geregeld aanvragen voor nieuwe standplaatsen, maar die aanvragen worden afgewezen.

Volgens Haverhoek staan er steeds meer kinderen van de kampbewoners ingeschreven voor een standplaats, maar daar wordt volgens haar niets mee gedaan. Volgens Haverhoek kunnen er makkelijk meer standplaatsen bij.

De wachtlijst voor zo'n woonwagenplek wordt alleen maar langer, zegt Haverhoek. Twintig jaar geleden zijn er voor het laatst nieuwe standplaatsen gerealiseerd. In het strategisch kader woonperspectief, waar de politiek over debatteerde, staat ook opgenomen dat er ruimte moet komen voor woonwagens in Dronten.

Gemeenteraadsleden positief
Veel politieke partijen reageerden positief op de oproep van de woonwagenbewoners. "Dat is zeker iets waar we mee aan de bak moeten", zei Rob van der Schans, fractievoorzitter van D66.

Ook Rien de Groot van de ChristenUnie vindt dat er ruimte moet komen voor 'deze bijzondere woonvorm'. Hij vroeg zich onder meer af waarom er al zo lang geen nieuwe standplaatsen bij zijn komen.

Roelf Raterink van de PvdA beloofde er de komende periode aandacht aan te besteden in de gemeenteraad. Hij vroeg onder meer wat het verschil was tussen een tiny house en een woonwagen. Als oplossing stelde hij voor om tijdelijk tiny houses neer te zetten op het kamp en later nieuwe standplaatsen aan te wijzen, zodat de jongeren alvast geholpen worden.

Wethouder gaat er werk van maken
Wethouder Peter van Bergen gaf toe dat er jaren geen gehoor is gegeven aan de vraag naar extra standplaatsen. "De woningvraag is nog niet beantwoord", zei hij. "Dat gaan we anders doen. Daarom is het ook in de woonagenda opgenomen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel