Voertuig ernstig beschadigd bij Odeonstraat waar twee explosies waren, gemeente verlengt cameratoezicht

ALMERE • Vr 4 oktober 2024 | 16:14 • Vrijdag 4 oktober 2024 | 16:14

Een voertuig dat dichtbij de Odeonstraat in Almere Stad geparkeerd stond is dinsdagmiddag ernstig beschadigd. Dat laat de politie weten. Het is één van de aanleidingen waarom de gemeente het cameratoezicht dat in de straat stond vrijdag heeft verlengd.

Op welke manier het voertuig beschadigd is kan de politie niet zeggen. Wel is duidelijk dat het niet meer weg kon rijden.

Twee explosies
Het cameratoezicht werd ingesteld omdat er in april twee explosies in één weekend waren bij dezelfde woning in de straat. Na de tweede explosie ontstond brand.

De burgemeester besloot daarop de woning te sluiten en toen die weer bewoond mocht worden, werden er tijdelijk camera's opgehangen. Door de nieuwe verlenging van vrijdag mogen de camera's er tot 5 januari blijven hangen.

Lees ook: Explosies in Flevoland flink toegenomen, vooral in hotspots Almere en Lelystad

Rechtszaak
Woningcorporatie De Alliantie wilde de huurder van de woning uit huis zetten en besloot daarom eerder naar de rechter te stappen. Alleen besloot die in augustus dat een uithuiszetting niet mocht. De corporatie wilde de man weg hebben vanwege de explosies en omdat hij voor overlast zou hebben gezorgd.

De rechter ging niet mee in het verzoek van De Alliantie omdat er te weinig rekening is gehouden met alle betrokkenen en alle omstandigheden en belangen. Zo is niet duidelijk in hoeverre de situatie de verhuurder aangerekend kon worden.

De rechter vond het aannemelijk dat de explosies het gevolg waren van een burenruzie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel