Overlast en twee explosies: De Alliantie wil dat huurder van containerwoning vertrekt

ALMERE • Di 13 augustus 2024 | 22:33 • Dinsdag 13 augustus 2024 | 22:33

Een man die geen blad voor zijn mond neemt, niet geliefd is in zijn buurt, maar geen vijanden heeft. Zo presenteerde een huurder van woningcorporatie de Alliantie zich bij de rechtbank in Almere. De man woont aan de Odeonstraat in Almere Stad, waar dit jaar op 11 en 12 april een explosief afging.

Volgens de Alliantie zijn er vaker problemen met deze huurder. Buurtbewoners zijn bang voor een volgende explosie. Om die reden is de rechter gevraagd om de huurovereenkomst te ontbinden. De man ontkent dat hij overlast veroorzaakt. "Het is hier wel erg gehorig", zei hij tegen de rechter. Hij woont in een containerwoning en daar kun je de buren volgens hem goed horen.

De schrik bij de buurt sloeg er goed in na de tweede explosie. Niet alleen door de harde klap en de brand die er in de woning uitbrak. Het was vooral het filmpje dat de man direct daarna maakte en naar zijn buurtgenoten stuurde. Daarbij schreef hij de tekst 'Nu is het oorlog!" De Alliantie vindt dit onacceptabel.

Op straat
Voor de Alliantie is dit reden genoeg om de man de woning uit te zetten. Maar daar is hij het zelf duidelijk niet mee eens. Hij verklaarde dat hij het syndroom van Gilles de la Tourette heeft. De harde klap en de brand veroorzaakten een dusdanige boosheid dat hij uit woede het filmpje heeft gemaakt en verstuurd. Hij zou zichzelf op dat moment niet onder controle hebben gehad.

Motief onduidelijk
Wie er verantwoordelijk is voor de explosieven is niet bekend. De politie krijgt daar ook geen vat op, zo bleek tijdens de zitting. De rechter vraagt of de man daarover iets weet. "Misschien zijn het wel mijn buren", zegt hij. Maar hij kan het niet onderbouwen.

De burgemeester van Almere liet de woning na de explosies sluiten en er kwam cameratoezicht. Inmiddels heeft de man de woning weer betrokken. De kans op nog een incident lijkt aanwezig, vertelde de advocaat van de Alliantie tijdens de zitting.

De rechter liet weten het een moeilijke zaak te vinden. "Hier moet ik nog eens goed over nadenken", vertelt hij aan beide partijen die tegenover hem zitten bij de rechtbank in Almere. De uitspraak volgt over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel