Almere ziet geen probleem in tijdelijke busuitval Waterwijk

ALMERE • Do 3 oktober 2024 | 12:28 • Donderdag 3 oktober 2024 | 12:28

De gemeente Almere vindt dat het vervallen van de buslijn in de Waterwijk afgelopen zomer vanwege rioleringswerkzaamheden geen onacceptabele gevolgen had voor inwoners. Ondanks de ophef en zorgen vanuit verschillende groepen, waaronder de Almeerse VVD en Werkgroep ViP Almere, benadrukt de gemeente dat er maatregelen waren getroffen om de overlast te beperken.

De werkzaamheden, die plaatsvonden tussen 29 juli en 23 augustus, veroorzaakten ophef. De route van buslijn M2, die normaal gesproken via de Staatsliedenwijk, Markerkant, Waterwijk West en Waterwijk Oost rijdt, verviel tijdelijk vanwege de rioleringswerkzaamheden. In die periode waren de bewoners van de Waterwijk aangewezen op alternatieve manieren om zich te verplaatsen.

De Almeerse VVD uitte in augustus zijn zorgen over het deel van de Waterwijk dat door de werkzaamheden tijdelijk geen toegang had tot openbaar vervoer. "De Almeerse VVD vindt het onacceptabel dat een deel van onze inwoners hierdoor gedwongen wordt om andere manieren te zoeken om hun wijk te verlaten," lichtte de partij toe.

'Werkzaamheden waren noodzakelijk'
Ook de Werkgroep ViP Almere, een belangenorganisatie voor mensen met een handicap of beperking, uitte tijdens de werkzaamheden zijn zorgen over de situatie in de Waterwijk. Zij vonden het zorgwekkend dat mensen zonder openbaar vervoer kwamen te zitten.

De gemeente blijft echter van mening dat de situatie niet onacceptabel was. "De werkzaamheden, die tot gevolg hadden dat de busbaan in Waterwijk afgesloten moest worden, waren noodzakelijk," schrijft de gemeente. Er zouden volgens hen wel degelijk maatregelen zijn genomen om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Pendelbus
Hoewel er een pendeldienst was ingesteld van Station Almere Buiten naar het FBK Sportpark, waren er volgens Werkgroep ViP voor de Waterwijk geen vergelijkbare oplossingen getroffen. "We zijn blij dat er voor Molenbuurt en Bouwmeesterbuurt een pendeldienst is, maar het is onaanvaardbaar dat de Waterwijk volledig zonder openbaar vervoer zit," aldus de werkgroep.

De gemeente stelt echter dat de bewoners van de Waterwijk wel degelijk gebruik konden maken van de pendelbus in de Bouwmeesterbuurt en dat er dus wel een alternatief beschikbaar was.

Toekomst
In de beantwoording op de vragen van de VVD schrijft de gemeente dat ze deze maatregel hebben gecommuniceerd via het huis-aan-huisblad, de gemeentelijke website en dat de bewoners van de Waterwijk hierover een brief hebben ontvangen.

"Wij zullen in de toekomst, net zoals bij de werkzaamheden in de Waterwijk is gedaan, maatregelen treffen om de hinder door noodzakelijke werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken," aldus de gemeente.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel