Lelystad blij met Fixi-app: 'Inwoners weten app te vinden'

LELYSTAD • Do 3 oktober 2024 | 15:48 • Donderdag 3 oktober 2024 | 15:48

De gemeente Lelystad is positief over het gebruik van de Fixi-app. Dat is een app waar inwoners meldingen kunnen doen over problemen in de openbare ruimte. Volgens een eigen evaluatie blijkt dat de inwoners de app goed weten te vinden. Wel wordt er nog gekeken hoe de app qua inrichting verbeterd kan worden.

De app werd in 2022 in gebruik genomen in Lelystad, nadat Dronten al een jaar van de dienst gebruik maakte. Inwoners kunnen een foto maken van bijvoorbeeld kapotte straatverlichting, deze uploaden in de app en vervolgens op de hoogte gehouden worden van de afhandeling ervan.

In Lelystad zijn met de komst van Fixi niet alleen meldingen via de app gestegen, maar ook het totaal aantal meldingen. Dit komt doordat de gemeente nu zowel telefonische meldingen als meldingen via de website in Fixi registreert. Hierdoor krijgt de gemeente een compleet overzicht van alle meldingen.

Hoewel de Fixi-app voor inwoners eenvoudiger te gebruiken lijkt, blijkt uit het evaluatieonderzoek dat de servicenormen niet altijd gehaald worden. In 77% van de gevallen ontvangen inwoners binnen de norm van vijf dagen een eerste reactie.

De gemeente Lelystad gaat binnenkort in gesprek met inwoners om hun ervaringen met de app verder te onderzoeken en te kijken waar verbetering mogelijk is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel