Kennismakingstour voor nieuwe burgemeester Urk: wat moet hij zeker zien?

URK • Do 3 oktober 2024 | 14:51 • Donderdag 3 oktober 2024 | 14:51

De komende weken staan voor Bart Jaspers Faijer, de kersverse burgemeester van Urk, in het teken van kennismaken. De wethouders maken graag een tour met hem door de gemeente. Wat willen ze hem laten zien? Wat moet de burgemeester beslist meemaken? 

"Ik hoop dat hij aanstaande zaterdag meegaat naar Urk 1", zegt wethouder Freek Brouwer. Sportpark De Vormt is volgens hem één van de grootste sportparken van Noord Nederland. Daar komen veel jongeren samen en het is ook de plek van voetbalclub SV Urk, met 1.800 leden.

Natuur
"Urk heeft meer dan alleen haven en vis", zegt wethouder Willem Foppen. "Ik denk dat ik met hem naar het Urkerveld ga". Dat is een nieuw natuurgebied in het Urkerbos waar veel Urkers naartoe gaan. Ook noemt hij het visserijmonument. "Dat zal hij ongetwijfeld al gezien hebben", verwacht Foppen.

Beleven
"Urk moet je gewoon beleven." Dat is de reactie van wethouder Nathanaël Middelkoop. Hij hoopt de burgemeester mee te kunnen nemen naar de haven. Daar liggen een aantal IJsselmeerkotters en andere maritieme schepen.

Haven van Urk

Het Urkerveld

Bedrijventerrein Urk

Ook wil hij met de burgemeester op de dijk gaan kijken. "Vanaf daar kun je het nieuwe bedrijventerrein zien met daarachter het huidige bedrijventerrein", zegt hij. Als je dan omdraait zie de de Maritieme Servicehaven.

Ondernemers op Urk zien graag dat de burgemeester ook een keer bij hen komt kijken. "Ik ken hem als wethouder van Ommen", zegt een ondernemer die met zijn viskraam in dit Overijsselse dorp staat.

De ondernemer had ooit problemen met een vergunning. "Hij heeft mij daarbij toen geholpen", zegt hij. At Jaspers Faijer bij hem wel eens een visje? "Laten we het daar maar niet over hebben", zegt de ondernemer al lachend.

De wethouders over de tour:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel