Tweede verdachte aangehouden na schietpartij, mogelijk explosief blijkt zwaar vuurwerk

DRONTEN • Di 10 september 2024 | 14:46 • Dinsdag 10 september 2024 | 14:46

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de fatale schietpartij in Dronten West. Het gaat om een 45-jarige vrouw uit Dronten. Na het incident was al te zien dat een man was aangehouden. Hij blijkt 48 te zijn.

Het schietincident was maandag rond 16.15 uur aan de Blaasbalg in de wijk De Gilden. Bij het incident werden drie mensen onder vuur genomen. Een 30-jarige man overleed ter plekke, een 32-jarige man en een 39-jarige vrouw raakten zwaargewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ook in de straat aanwezig vanwege signalen van een mogelijke explosief. Het bleek uiteindelijk om zwaar vuurwerk te gaan. Dit is meegenomen en onschadelijk gemaakt, zegt de politie.

Onderzoek naar aanleiding
De recherche doet nog onderzoek naar de aanleiding van het schietincident. Volgens buurtbewoners zou er een burenconflict spelen.

Een vrouw zou al langere tijd voor overlast in de wijk zorgen, zeggen omwonenden. Volgens hen zou de buurman zijn buurvrouw, haar vriend en haar neef onder vuur hebben genomen.

Lees ook: Omwonenden over neergeschoten buurvrouw: 'Ze had lak aan alles'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel