Opa, zoon en kleinzoon alledrie bij de brandweer: 'Het is een virus'

BIDDINGHUIZEN • Zo 8 september 2024 | 19:00 • Zondag 8 september 2024 | 19:00

Dat de appel niet ver van de boom valt, zie je goed bij de familie Bonestroo uit Biddinghuizen. Zowel opa, vader als kleinkind zijn brandweerman. Inmiddels zijn opa Cornelis (93) en vader Cor (63) met pensioen. Zoon Brian (39) is nog altijd actief bij de vrijwillige brandweer in Biddinghuizen.

Cornelis Bonestroo

Opa Bonestroo kwam in de jaren '60 van de vorige eeuw naar Biddinghuizen en hoorde bij de eerste mensen van de brandweerpost in het dorp. "De allereerste brand was bij een boerderij, maar de brandweerauto wilde niet starten. Ik moest eerst naar Dronten toe om een accu te halen", vertelt de negentiger. De boerderij is overigens afgebrand.

Cor Bonestroo

Cor zag zijn vader vaak naar de kazerne racen als de sirene ging. "Soms rende hij in zijn ondergoed en sokken over straat. Maar hij was wel vaak de eerste", grapt zoon Cor. Hij zag hoe mooi het vak was van zijn vader en sloot zich ook aan bij het korps. "In een kleine gemeenschap is het heel bijzonder, maar soms ook moeilijk. Je komt natuurlijk ook bekenden tegen bij ongevallen."

Brian Bonestro

Brian is de jongste telg van de familie bij de brandweer en deelt dezelfde passie als zijn vader en grootvader. "Ik hoorde de verhalen en was gelijk enthousiast. Mijn betaalde werk is vlak naast de kazerne dus als er overdag een uitruk is, ben ik vaak als eerste op de kazerne", vertelt Brian.

De zoon van Brian wil ook bij de brandweer. Hij is 9 jaar. "Het hoeft van mij niet hoor, maar het zou natuurlijk wel leuk zijn. Dan blijft de familie Bonestroo bij de brandweer", besluit Brian.

Samen fotoboeken bekijken

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel